Seuraa Säästöpankkiryhmä

​​Morningstar arvioi parhaat rahastotalot - Säästöpankki on Suomen paras osakevarainhoitaja

Lehdistötiedote   •   Maalis 13, 2018 12:10 EET

Rahastotutkimusyhtiö Morningstar on palkinnut Säästöpankin Sp-Rahastoyhtiön Suomen parhaana osakevarainhoitajana. Sp-Rahastoyhtiö nousi voittajaksi rahastotalojen osakevarainhoitaja -kategoriassa, jossa arviointiperusteena on rahastojen viiden vuoden riskikorjattu tuotto.

Tutkimusyhtiö Morningstar on rankannut Suomen parhaat varainhoitajat. Sp-Rahastoyhtiö palkittiin Suomen parhaana osakevarainhoitajana kaikkien rahastojensa perusteella.

”Erityisesti iloitsemme siitä, että palkintomme ei koske vain yhtä rahastoa, vaan tunnustus tuli koko salkunhoitajatiimimme pitkäjänteisestä työstä ja näkemyksellisyydestä”, Sp-Rahastoyhtiön toimitusjohtaja Petteri Vaarnanen toteaa ja jatkaa:

”Yksi vahvuuksistamme on kärsivällinen analyysityö, joka ei perustu liiaksi vertailuindeksien seuraamiseen. Tiimimme panostaa osakevalintaan ja hyvin toimivan sijoitusprosessin ansiosta pystymme ottamaan voimakastakin näkemystä niiden yhtiöiden osalta, joiden uskomme tuottavan.”

Morningstar Awardsin ehdokkaiksi pääsevät rahastot, jotka ovat saatavilla Suomessa yksityissijoittajille. Säännöissä edellytetään, että salkunhoitaja tai -tiimi on ollut mukana merkittävän osan viiden vuoden tarkastelujaksoa. Rahaston tulee olla myös synnyttänyt ylituottoa tasaisesti.

Voitokkaan rahaston anatomia

Menestyksekäs rahasto syntyy sijoitusten kohteena olevien yritysten syvällisestä ymmärtämisestä, ei indeksien seuraamisesta. Siksi rahastoyhtiön pitää tunnistaa sellaiset yritykset, jotka selviävät myös huonoista ajoista – tämä on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty. Hyvin tehty analyysi vaatii paljon kärsivällisyyttä ja aktiivisuutta, johon kaikki rahastotalot eivät taivu.

”On oltava tiiviissä vuorovaikutuksessa yrityksen johdon kanssa, jotta pääsee sisälle yrityksen sielunelämään. Sp-Rahastoyhtiössä panostamme siihen, että opimme tuntemaan kohdeyrityksen joka suunnalta”, Vaarnanen kertoo.

Osana Säästöpankkiryhmää Sp-Rahastoyhtiönkin ytimessä ovat ihmisläheisyys ja asiakkaan syvällinen tuntemus. Säästöpankkiryhmälle on tärkeää olla asiakkaan pitkäaikainen kumppani ja tehdä sijoittamisesta helpommin lähestyttävää.

”Meitä inspiroi se, että sijoittajat tahtovat enemmän rahoiltaan ja elämältään. Jos me jossain voimme auttaa näkemyksellämme, niin juuri tässä”, Vaarnanen summaa.

Lisätietoja:

Petteri Vaarnanen

johtaja, Sp-Rahastoyhtiö

040 7218779

petteri.vaarnanen@saastopankki.fi

Säästöpankki on Suomen vanhin pankkiryhmä, jonka asiakkaana on 470 000 suomalaista kotitaloutta, pk-yritystä tai maatilataloutta. Asiakkailleen Säästöpankkiryhmä tarjoaa kattavien vähittäispankkipalvelujen lisäksi sijoittamisen, kodinvaihdon ja vakuuttamisen palvelut. Säästöpankkiryhmään kuuluu 23 Säästöpankin lisäksi Sp-Rahastoyhtiö, Sp-Henkivakuutus, Säästöpankkien Keskuspankki Suomi Oyj, kiinteistönvälitysketju Sp-Koti ja Säästöpankkiliitto Osk. Säästöpankkiryhmä työllistää noin 1400 ihmistä eri puolilla Suomea. www.saastopankki.fi

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.