Seuraa Säästöpankkiryhmä

Hyvästit sopimusrumballe: Säästäminen ja vakavan sairauden turva yhteen pakettiin

Lehdistötiedote   •   Marras 06, 2017 09:00 EET

Jos vakuuttaminen ja säästäminen kiinnostavat, mutta monenlaisten sopimusten väsääminen ei innosta, huolesi on kuultu: Sp-Henkivakuutus paketoi säästämisen ja vakavan sairauden turvan yhteen. Säästöpankki Elämänvarassa yhdistyvät säästöosa sekä vakavan sairauden turva, joka korvaa Suomen yleisimmät vakavat sairaudet eli syövän, sydäninfarktin ja aivohalvauksen. Pitkäaikaissäästäminen taas luo lisäturvaa hyvän päivän varalle.

Sp-Henkivakuutus yhdistää ensimmäisenä Suomessa pitkäaikaissäästämisen ja vakavan sairauden turvan samaan pakettiin. Elämänvaran säästöosan tuottaa Sp-Henkivakuutus, vakavan sairauden turvan Chubb. 

Elämänvaran kohderyhmänä ovat kaikki Suomessa asuvat 18–59-vuotiaat, jotka arvostavat sekä vaivatonta pitkäaikaissäästämistä että vakuutusta, joka joustaa erilaisissa elämäntilanteissa. Säästöpankki Elämänvarassa maksut voi hoitaa oman taloudenpidon kannalta joustavasti joko kuukausittain tai vaikka maksamalla isomman summan kerralla – tai vaikka olla maksamatta mitään joinain kuukausina.

”Ihmiset ovat ylipäätään aika huonoja ajattelemaan säästämistä. Meillä ajatellaan helposti, että pitäisi olla ”varaa säästää”, ja että se kuuluu vain varakkaille henkilöille. Tämä on sitkeästi elävä harhaluulo. Kun me Säästöpankissa arvioimme asiakkaan kanssa hänen tilannettaan, usein käy selville, että kyllä siellä monesti liikenee satanen, tai parikin, säästöön kuukaudessa, ” selvittää toimitusjohtaja Ville Raunio Sp-Henkivakuutuksesta.

Säästöpankki haluaa uudenlaisella yhdistelmäratkaisullaan vastata tarpeeseen kohentaa suomalaisten varallisuutta ja tulevaisuuteen varautumista. 

”Esimerkiksi lainaturvaa haetaan useimmiten pahan päivän varalle. Elämänvarassa säästetään positiivisessa mielessä elämän varalle, Raunio jatkaa. 

Mitä varhaisemmassa vaiheessa säästämisen aloittaa, sen edullisempaa se on. Elämänvaran minimivakuutusmaksu on 100 €/kk. Tästä pieni osa menee vakavan sairauden turvaan, ja suurin osa menee säästöön. Esimerkiksi 29-vuotiaalle, ei tupakoivalle henkilölle vakuutusmaksu on 1,92 €/kk ja loput menevät rahastoja sisältävään sijoituskoriin. 40-vuotiaalle vakuutusmaksu on 10,53 €/kk. Vakavan sairauden varalle kertakorvausvaihtoehtoja on kaksi, joko 20 000 € tai 40 000 €.  Esimerkkitapauksissa kertakorvaus on 40 000 €.

Elämänvaran vakuutusta varten tehdään suppea terveysselvitys omasta ja lähiomaisten sairaushistoriasta. Elämänvara edellyttää myös konttorikäynnin, jolloin asiakkaan tilanne kartoitetaan ja asiakas saa tarkat tiedot ja riskikartoituksen Elämänvaran kolmesta erilaisesta Varainhoitajan Parhaat -sijoituskorista: näistä Korkopainoinen ja Tasapainoinen sopivat maltilliselle, kun taas Tuottohakuinen tuottohakuiselle säästäjälle ja sijoittajalle. Jos sairaus iskee, asiakas saa verottoman kertakorvauksen. Korvauksen voi käyttää miten itselle parhaiten sopii; sitä ei ole käytettävä esimerkiksi sairaudenhoitokuluihin tai lääkärikuluihin.

”Ihmiset toivovat vakuutuksiltaan ja säästösopimuksiltaan enemmän joustoa erilaisissa elämäntilanteissa. Ihminen voi tarvita säästöjään nopeasti käyttöönsä, eikä joutua odottelemaan vaikkapa eläkeikää niiden saamiseksi. Säästöpankki Elämänvarasta voi nostaa säästöjä joko kerralla tai vaikka kuukausittain. Harmittavan useinhan tuotteet on luotu niin, että ihminen joutuu joustamaan, kun tuote ei. Siksi Elämänvara joustaa, jotta ihmisen ei tarvitse,” Raunio painottaa.

Säästöpankki Elämänvaraa saa Säästöpankeista 30.10.2017 alkaen.

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Ville Raunio

ville.raunio@saastopankki.fi

040 530 3303

Tuotepäällikkö Aleksi Jalava 

aleksi.jalava@saastopankki.fi

040 032 0193

Säästöpankki on Suomen vanhin pankkiryhmä, jonka asiakkaana on 470 000 suomalaista kotitaloutta, pk-yritystä tai maatilataloutta. Asiakkailleen Säästöpankkiryhmä tarjoaa kattavien vähittäispankkipalvelujen lisäksi sijoittamisen, kodinvaihdon ja vakuuttamisen palvelut. Säästöpankkiryhmään kuuluu 23 Säästöpankin lisäksi Sp-Rahastoyhtiö, Sp-Henkivakuutus, Säästöpankkien Keskuspankki Suomi Oyj, kiinteistönvälitysketju Sp-Koti ja Säästöpankkiliitto Osk. Säästöpankkiryhmä työllistää noin 1400 ihmistä eri puolilla Suomea. www.saastopankki.fi

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.