Seuraa Säästöpankkiryhmä

Finanssivalvonnalta rikemaksu Sp-Rahastoyhtiö Oy:lle liputusilmoituksen myöhästymisestä  

Uutinen   •   Maalis 04, 2015 13:46 EET

Finanssivalvonta on määrännyt 26.2.2015 Sp-Rahastoyhtiö Oy:lle 20.000 euron rikemaksun kahden  liputusilmoituksen myöhästymisestä vuonna 2013.

Sp-Rahastoyhtiö Oy:n hallinnoimien Säästöpankki Kotimaa ja Säästöpankki Pienyhtiöt –sijoitusrahastojen yhteenlaskettu omistus- ja ääniosuus pörssinoteeratussa Affecto Oyj:ssä ylitti lain määräämän viiden prosentin liputusrajan 8.5.2013. Inhimillisen virheen ja seurantajärjestelmässä olleen puutteen vuoksi yhtiö havaitsi liputusrajan ylityksen ja ilmoituksen myöhästymisen vasta 8.10.2013.  

Sp-Rahastoyhtiö Oy havaitsi itse liputusilmoituksen myöhästymisen ja teki ilmoitukset Finanssivalvonnalle ja Affecto Oyj:lle 25.10.2013 sekä 28.10.2013. Yhtiö myös ryhtyi välittömästi toimenpiteisiin seurantajärjestelmässä olleen puutteen korjaamiseksi ja ilmoitti Finanssivalvonnalle itse liputusilmoitusten myöhästymisestä.

Sp-Rahastoyhtiö Oy suhtautuu myöhästymiseen vakavasti. Liputusvelvollisuutta koskevan sääntelyn tavoite on edistää julkisen kaupankäynnin kohteena olevan arvopaperin liikkeeseenlaskijan omistus- ja vallankäyttörakenteen sekä siinä tapahtuvien muutosten läpinäkyvyyttä. Kaikki myöhemmät liputusilmoitukset yhtiö on tehnyt lain edellyttämällä tavalla.

Sp-Rahastoyhtiö Oy:n hallinnoimien rahastojen osakeomistukset ovat olleet koko ajan sijoittajien ja yleisön nähtävissä ajantasaisesti Affecto Oyj:n osakerekisterissä mm. yhtiön kotisivuilla, rahastoyhtiön näkemyksen mukaan kyse ei ole tiedoista tai tilanteesta, jotka olisivat olleet omiaan vaikuttamaan olennaisesti osakkeiden hintaan.

Sp-Rahastoyhtiö Oy hyväksyy Finanssivalvonnan määräämän rikemaksun, eikä aio valittaa päätöksestä.

Lisätietoja: 

Hannu Ruotsalainen, toimitusjohtaja, Sp-Rahastoyhtiö, hannu.ruotsalainen@saastopankki.fi, 050 5497420

www.finanssivalvonta.fi/fi/Listayhtiolle/Liputus/Milloin_pitaa_liputtaa/

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.