Seuraa Säästöpankkiryhmä

Pankkivinkkejä mukavaan kesän viettoon

Blogikirjoitus   •   Kesä 23, 2016 09:48 EEST

Kesä on virallisesti alkanut ja sitä myötä myös lomakuume iskee, ellei ole jo iskenyt. Itse tykkään viettää kesälomani ainakin osittain ulkomailla, jotkut ovat mielellään kesämökillä rentoutumassa kaupungin hälinästä ja osalle lomanvietto on paikoillaan pysymistä sukulaisten ja ystävien seurassa. Oli kesäsi ja lomasi millainen tahansa, haluamme että nautit siitä!

Poimin muutaman vinkin kesänviettoasi helpottamaan:

1. Mobiilipankki mukana lomalla

Säästöpankin mobiilisovelluksella, Sp-Mobiililla, pankkiasiat hoituvat näppärästi myös kesälaitumilta riippumatta siitä, viettääkö lomaa mökillä vai ulkomailla. Mobiilisovelluksella on helppo tarkistaa ilman turvalukua, paljonko saldoa on jäljellä ja kuinka paljon visa-laskua on kertynyt. Tarvittaessa rahaa voi siirtää säästötililtä käyttötilille, jos eteen tulee yllättäviä menoja. Muista pakata turvalukulista lomalle mukaan maksuja ja tilisiirtoja varten. Tarkista myös, että turvalukuja on tarpeeksi jäljellä.

Sp-Mobiili on ladattavissa sovelluskaupasta Android-, Apple- ja Windows Phone -laitteille. 

2. Aseta kortillesi turvarajat

Muista tarkistaa ennen ulkomaille suuntautuvaa matkaasi, että korttisi toimii reissussakin niin maksaessasi kuin automaatillakin toivomallasi tavalla. Verkkopankissa voit helposti määritellä, millä maantieteellisellä alueella haluat korttisi toimivan (Tilit ja kortit > Kortit > Korttirajoitukset). Ja toki suosittelemme myös korttien sulkupalvelun numeron +358 20 333 tallentamista puhelimeen. 

3. Näppärä e-lasku

E-lasku on kätevin tapa hoitaa laskujen maksu loman aikana. Kun muistaa muuttaa paperilaskut e-laskuiksi jo ennen lomaa, laskut tulevat suoraan verkkopankkiin. Laskut voi laittaa veloittumaan automaattisesti tililtä tai ne voi käydä hyväksymässä esimerkiksi Sp-Mobiilin kautta. Mobiilisovelluksessa kannattaa kytkeä päälle push-viestitoiminto, joka lähettää ilmoituksen saapuneesta e-laskusta puhelimeen. 

4. Lukkiutuneiden verkkopankkitunnusten avaus

Palvelutarjontaamme on keväällä lisätty ominaisuus, jonka avulla voit tekstiviestivarmennuksella avata lukkiutuneen verkkopankin. Verkkopankin oikeasta yläreunasta sinulle avautuu lista, josta valitsemalla Lukkiutuneiden verkkopankkitunnusten avaus -kohdan pääset rekisteröimään puhelinnumerosi palveluun. Tämä helpottaa paitsi kesän ja loman aikaa, myös normaalia arkeasi silloin kun syystä tai toisesta olet lukinnut tunnuksesi näppäilemällä salasanan liian monta kertaa väärin.

5. Luottokortin aktivointi

Oletko juuri saanut uuden luottokortin, onko sinulle tilattu viallisen tilalle uusi kortti, vai onko sinulle tullut vuosiuusinnasta uusi luottokortti? Toimitamme luottokortit aina lukittuina, suojellaksemme sinun pankkiturvallisuuttasi. Kun olet saanut kortin käyttöösi ja haluat mahdollisesti ostaa kesälomalentoja lentoyhtiön sivuilta, tai haluat lisää käyttövaraa tilillesi Visa-tilisiirrolla, niin muista aktivoida luottokorttisi käyttöön. Kortin aktivointiin tarvitset kortin pin-tunnuksen. Aktivointi on niinkin yksinkertaista, kuin esimerkiksi käydä automaatilla tarkistamassa luottokortin saldo tai maksaa esimerkiksi seuraavat ruokaostoksesi luotolla. Kun olet aktivoinut kortin, pääset tekemään luottokortilla verkko-ostoksia ja Visa-tilisiirtoja normaaliin tapaan.

Toivottavasti näistä on sinulle apua ja iloa. Kivoja kesäpäiviä, Amin

Kirjoittaja Amin El-Bash toimii Nooa Säästöpankissa palveluasiantuntijana ratkoen asiakkaidemme taloudellisen hyvinvoinnin tarpeita puhelimitse ja sähköisissä kanavissa.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.